Időpont foglalás délelőtti
csoportos foglalkozásra

Kedves Tanárok, kedves Pedagógusok!

A csoportos délelőtti foglalkozások alkalmával kettő program közül választhatnak diákjaiknak programot. Mindkét program esetében kisebb csoportokban dolgoznak együtt a gyerekek, amely által fejlődik problémamegoldó képességük, és erősiti a csapatban való együttműködést, mindemellett a sok vicces pillanat garantált élményt nyújt.

A) PROGRAM: LEGO-robot építés és -programozás A több részből álló feladat egyszerűnek tűnhet, de csavartunk rajta egyet. Miközben a gyerekek a számítógépen látható rajz alapján összerakják a LEGO robotot, versenyeznek egymással és az idővel. Ha ez nem lenne elég kihívás a foglalkozást vezetők, hogy megnehezítsék a csapatok feladatát időnként megpróbálják összezavarni, vagy megtéveszteni a diákokat. Miután a robotokat összeállították különböző játékos feladatokban kell összemérni tudásukat és ügyességüket, és persze megmutatkozik, melyik csapat tud a legjobban együtt dolgozni. A legjobban teljesítő csapatok a tanév végén egy külön program keretében is összemérhetik majd a tudásukat!

B) PROGRAM: Műhelytitkok A vezetett foglalkozás során a diákok játékos kerettörténet és feladatsor alapján ismerkednek meg a legújabb digitális technológiákkal. Lézervágott „házat” építenek a 3D nyomtatott figurának, majd ellátják az épületeket világító „fényreklámmal”, s eközben a Microbit programozás alapjaihoz is közelebb kerülnek, vagy épp mikro-áramkörök hegesztésével egyedi, új alkotásokat hoznak létre.

Foglalkozás időtartama: Egy egész délelőtt (~5 óra)

Maximum létszám: 30 fő

Jelentkezés: Pedagógus által a weboldalon itt, vagy Facebook oldalunkon keresztül

Foglaljon helyet a szabad napok közül.

Feldolgozás.....